magyarul

GULYAS

EDINA

a r t

BIO

 

1978. jan 1-en Budapesten, Magyarországon születtem.

Már gyermekkorom óta érdekelt a festés és a kézműves tevékenység, de az élet megis egy egészen más irányba sorolt:

Tanulmanyáimat a budapesti Corvinus Egyetemen (egykor Kertészeti Egyetem) végeztem. Kertészmérnöki diplomámat gyógynövenytermesztés, fitoterapia szakirányon szereztem, majd tovabbi tanulmányokat, mint növényorvos szakmérnök folytattam.

Közel 10 évig növenytermesztés – kereskedelem illetve marketing területeken dolgoztam. Eredményes karriert futottam be a területen, számos neves multinacionalis céggel együttműködve. Tagja voltam többek között a Haeberli Obst und Beeren svájci vállalatnak, ahol az előrehaladott Nested PCR dns alapú bakterológiai tesztelések, genetikai nemesitések, valamint az első magyar Phalaenopsis in vitro labor csapat tagjakéént tevékenykedtem.

Jelentős nemzetközi termesztéstechnikai ismereteket szereztem Spanyolországban, Hollandiában és Németorszagban különböző termelő cégeknel, mint Kiepenkerl, Numhens&Seeds, akikkel a tőzsdei értékesitésen is részt vettem.

 

Miutan megismerkedtem férjemmel, közös döntésünk alapjan 2010-ben - feladva ezzal teljes addigi életemet Olaszországba költöztem.

 

Eleinte munkalehetőséget a sajat szakmámban kerestem, ugyanakkor a sors úgy hozta, hogy a sogornőm epp egy festőművész volt, igy az ő studiójában én is festést kezdtem tanulni. Költségeim fedezésére kezdetben a helyi turistáknak árultam kisebb kollázs tájképeket és tisztában voltam vele, hogy ahhoz valoban festővé válljak meg nagyon sokat kell tanulnom és fejlődnöm.

Közben megszületett két gyermekem is.

 

Folyamatosan tanultam és gyakoroltam a különböző festészeti technikákat, tanulmányoztam a kortárs művészek munkáit és megprobáltam kialakitani egy személyes, felismerhető stílust.

Ma leginkább az félabsztrakt figurativ és tájkép festésben vagyok érdekelt, műveszetemet a szürrealizmus, a metafizika a pop art, valamint a retroperspektiv nezőpont befolyásolja.

Művészi kutatások középpontjában a kortárs témák, illetve a természethez kötődő viszonyok jelennek meg, kiemelve ezzel korunk pozitív és negatív vonatkozásait, sokszor humoros vagy szatírikus formaban kifejezve.

Annak ellenére, hogy csak nemrég debütáltam már részt vettem különböző fontos eseményeken külföldön és Olaszországban egyaránt. Kortárs művészeti vásárokon: Genova és Miláno, csoportos kiállításokon: Hereford (UK), Houston, Washington az USA-ban, Firenze, Bologna, ill. Torino Olaszorszagban.

Részt vettem számos kulturális projekteken, valamint egyeni és csoportos kiállításokon Szardénián.

2017 óta indultam nehány művészeti pályázaton, ahol a pozitív eredmenyek további motivaciót adtak a komolyabb folytatáshoz.

 

Múltamhoz és tanulmányaimhoz való kötődésem általaban tükröződnek festményeimen is, de végül összekapcsolva a két területet

2014-ben Szardenia szigeten elinditottam eddigi legnagyobb szabasú művészeti vállalkozásomat, melyet én a Melograno Projectnek hívok. A project célja egy olyan magánkert létrehozasa, ahol a természet szépsége és a kortárs művészet talalkozik. Egy szabadtéri művészeti installáció, ahol a kert a vászon és a kertész az alkotó. A bennem levő kreativitast egy 2500 nm kerten keresztül is szeretném bemutatni.

 

Pályázati eredményeim:

Shortlised by Rise Art Prize, 2017

Finalist by Punchproject 2017, Washington

Finalist by EWAAC 2016, London

Shortlisted - Colorcity, Kazincbarczika

 

 

ITALY - SARDEGNA

 

Valledoria Arte

 

via roma 8b

07039, Valledoria (SS) Sardegna

Italy

curated by Angela Spano

 

UK - LONDON

 

RiseART

 

www.riseart.com

curated by Rebecca Gordon

Festményeim az alábbi galériákon keresztül megtekinthetőek:

USA - HOUSTON

 

ARTEMISIA

European Art and Prints

www.europeanartandprints.com/

 

Artemisia is based in Houston Texas and is owned by Simone Maher.